[ Янги изохлар · Фойдаланувчилар · Қоида · Изламоқ · RSS ]
Модератор форума: Giyos, SarVario, komol_76, Anv@rbek  
Форумистон » Умумий » Бошқа мавзулар » Retsept almashamiz (Pazanda qizlarimiz bormi?)
Retsept almashamiz
DiLinZaDaСана: Жума-муборак кун!, 28-Окт-2011, 02:27 | Изох # 201
Рўйхатда
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 1
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 639
Холати: Хозир йўқ
Saltniy Tort tayyorliymiza
tuxum-3ta
salat(listya)
svejiy bodring-2ta
piyoz(repcatniy)-0.5ta (yetadi)
pomidor- 3ta
vetcina ili kalbasa (farki yok)-120gr
redis-8ta
sir (tvyordiy)-125gr
bezaw ucun:
mayonez-100gr
anor (yarimta)
Tayyorlaniwi: (tarelkada)
1ci sloy list salata
2s.y Bodring tonkimi koltsami kilib kesamiza
mayonez
3s.y piyoz toje koltsami
4s.y pomidor koltsami
mayonez
5s.y vetcina ili kalbasa (tort burcak kilib togriymiza)
6s.y tuxum koltsami
mayonez
7s.y redis toje koltsami
Mayonez kilamiz ustini i anor b.n bezatamiz (Kim kanaka kip xolasa bezatadi)
Naprimer Yoziwiz mumkun anor b.n (21-yow) iii tipa tovogo,,,

Добавлено (28-Окт-2011, 01:27)
---------------------------------------------
Man uzimmi Tugilgan kunimda tayyorlaganidim fotosini kanakib koyiwni bilmiyman agar bilganimda koyardim tongue


Sen uchun qadrli bo'lganlarni unutma.
 
LoadingСана: Шанба, 03-Дек-2011, 15:18 | Изох # 202
Рўйхатда
Гурух: ЗАПРЕТДА!
Тақдирланишлар: 6
Хурмат даражаси: 0
Холати: Хозир йўқ
Demak doyimgidek o'zimni tajribalarimdan tavsiya beraman.
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
1-smetana "best Uzbekistan"
2-sgushonniy moloko "Doren"
3-choy qoshiq "nerjivika"
4-piyola "ona yurtim bag'ridan guvolasi, O'zbek piyolasi"
5-non. "Toshkent patiri va buxanka non"
.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.
1. Bir kishi uchun. Yarim piyoladan ko'proq smetana solamiz.
2. Sgushonniy molokoni smetana miqdoridan yarmicha solamiz.
3. Aralash quralash. Quralashtirib bo'lib aralashtiramiz.
4. Patir nondan botirub botirib yimiz.
5. Buxanka ustiga surib yeyish mumkin.
O0o0o0o0o0o0o0o0o0o
Piyolani non bilan tozalab sidirib olish esdan chiqmasin.
Bilib bo'ladimi bu nematlar g'animat.


Faqat 3 ta shart!
 
BоnuСана: Душанба, 19-Дек-2011, 19:39 | Изох # 203
Рўйхатда
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 3
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 389
Холати: Хозир йўқ
1. Озгина унга 1 та маргарин солиб яхшилаб уқалимиз. 2. Иккита тухумга 1 чимдим сода соламиз. З. 1,5 пиёла шакарни тухум билан аралаштирамиз. 4. Ҳаммасини қўшиб аралаштирамиз. Яна ун солиб қўлга ёпишмидиган хамир қорамиз. 5.Тиндирамиз. 6.Хамирдан майда зувалачалар узамиз. Ёнғоқча қолипига зувалачаларни солиб қопқоғини ёпиб газ устида ўрта оловда пиширамиз. 7.Пишгандан кейин ичини қайнатилган молоко билан тўлдириб ёнғоқ паллаларини бир бирига ёпиштирамиз. ЁҚИМЛИ ИШТАҲА.

ЎЗИНГИЗ ИСТАГАНДАН ҲАМ БАХТЛИРОҚ БЎЛИНГ!
 
VENENA_89Сана: Жума-муборак кун!, 23-Дек-2011, 23:52 | Изох # 204
Иштирокчи
Гурух: VIP
Изохлар: 101
Тақдирланишлар: 2
Хурмат даражаси: 718
Холати: Хозир йўқ
rahmat Bonu opa wu retseptni yoqotb qöygandm
 
BоnuСана: Шанба, 24-Дек-2011, 09:25 | Изох # 205
Рўйхатда
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 3
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 389
Холати: Хозир йўқ
Кечирасила, ёнғоқчани хамирига қатиқ бир пиёла солинади. Ёзмабманку?

ЎЗИНГИЗ ИСТАГАНДАН ҲАМ БАХТЛИРОҚ БЎЛИНГ!
 
LuCkYСана: Чоршанба, 18-Янв-2012, 21:06 | Изох # 206
Рўйхатда
Гурух: Янги аъзо
Изохлар: 72
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 30
Холати: Хозир йўқ
Zolushka qales yaxshimisiz ? biggrin bryusel' digan ovqati receptini etmoqchidim sizga judayam mazali chiqadi. Kereli masallig'la:
1. farsh
2. tuxum (neshta katlet qilishizga qarab shuncha)
3. Marinovannie gribi
4. Mayonez
5. Zelen' (ukrop yo salatniy list)
6. chesnok

Farshga tuz aralashtirib kichkina yumolo shakl qib chiqas kegin u yumoloni olib qo'lizda azgina unlab yoyib chiqas huddi perashkani hamirini yoyassu ushnaqa faqat yupqa holga keguncha. Tuxummi idishga chaqib ozgina tuz sob vilkada aralashtirvoras oq bn sarig'ini. Skavarodkada yog' qizdirib (o'rtacha olovda) tuxummi solas o'zi kengayib ketadi. Tayyor yupqa katletizzi ustiga qo'yas tuxum bn birga yopishib pishadi qizarganidan kegin orqasini o'giras qizargandan kegin bir chekaga olas. Qogan tuxumlaniyam huddi shunaqa farsh bn pishirib chiqas. Kegin ustiga mayonez surib chiqas hammayog'iga, marinovannie gribini mayda to'g'ravolas, zelen' bilan chesnokiyam mayda tograb birga aralashtirvolas hammasini usha mayonez surilgani ustiga azginadan qo'yib aylantiras ruletga o'xshab i chtob ochilib ketmasligichun zubachistkani cho'pi bilan qadab qo'yas biggrin
Hohlasez garnirga guruch, fri, grechka, pyuremi yo makaron pishirvorsez chotki boladi wink
 
SmartDentСана: Шанба, 28-Янв-2012, 17:50 | Изох # 207
Энг қадрли форумдош!
Гурух: VIP
Изохлар: 211
Тақдирланишлар: 4
Хурмат даражаси: 1093
Холати: Хозир йўқ
Bugun bir ijod qilib go'shtli pirog qildim,uzimga judayam yoqdi,silayam pishirib ko'rila:250gr margarin,4-5st un,0.5 ch.qoshiq soda,300gr smetana.Oldin smetanani kosaga solib,soda bn aralashtirib qo'yamiz.Margarinni un bn yahwilab aralashtiramiz va kosadagi smetanani ham qo'wib yana aral.z,yumwoq xamir qilamiz.Xamirimizni 2ga bo'lib tindirib qo'yamiz.Ungacha farsh tayyorlaymiz.300gr farsh+mayda qilib to'g'ralgan piyoz+tuz+zira.xammasini aralaw.z.1-xamirni yoyib ustiga farshni yoyib,2-xamir bn yopamiz,chetlarini birlashtirib,ustiga tuhum sarig'ini surtamiz.Vilka bn 2-3joyidan tewib duhovkaga qo'yamiz.YOQIMLI ISHTAXA!

Добавлено (28-Янв-2012, 16:50)
---------------------------------------------
Bugun bir ijod qilib go'shtli pirog qildim,uzimga judayam yoqdi,silayam pishirib ko'rila:250gr margarin,4-5st un,0.5 ch.qoshiq soda,300gr smetana.Oldin smetanani kosaga solib,soda bn aralashtirib qo'yamiz.Margarinni un bn yahwilab aralashtiramiz va kosadagi smetanani ham qo'wib yana aral.z,yumwoq xamir qilamiz.Xamirimizni 2ga bo'lib tindirib qo'yamiz.Ungacha farsh tayyorlaymiz.300gr farsh+mayda qilib to'g'ralgan piyoz+tuz+zira.xammasini aralaw.z.1-xamirni yoyib ustiga farshni yoyib,2-xamir bn yopamiz,chetlarini birlashtirib,ustiga tuhum sarig'ini surtamiz.Vilka bn 2-3joyidan tewib duhovkaga qo'yamiz.YOQIMLI ISHTAXA!


Если хочешь, чтобы жизнь тебе улыбнулась,сначала сам улыбнись жизни:)
 
BоnuСана: Душанба, 26-Мар-2012, 17:11 | Изох # 208
Рўйхатда
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 3
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 389
Холати: Хозир йўқ
О, зўр ку

Добавлено (26-Мар-2012, 16:11)
---------------------------------------------
Юмшоқ булочкалар 750 гр сут, 200 гр маргарин яхшисидан, бир чимдим туз, 50 гр дрожжи, 2 ош қошиқ шакар, 1 чўмич ўсимлик ёғи, 4 та тухум, керагича ун. Иситилган сутга тухум, шакар, туз, дрожжи, ёғ, 2 пиёла унни солиб аралаштирамиз. Бир пасга иссиқ жойга қўямиз. Аралашма бир оз ошганидан кейин яна ун солиб қўлга ёпишмайдиган юмшоқ хамир қорамиз. Тиндириб 5 бўлакка бўламиз. Маргаринни 25 та майда бўлакларга бўламиз. Хар бир хамир бўлагини ёйиб ичига маргаринни суриб конверт қилиб тахлаймиз. Музлатгичга қўямиз. Шу тариқа хамирлар бирин кетин 5 мартадан ёйиб тахланади. Охирида зувалачаларни ёйиб рогарики печенисини кесгандака кесиб ичига ёнғоқ, магиз қўйиб ўраймиз. Устига тухум сариғи сурамиз. Газ патнисига териб ўртадан баландроқ оловда пиширамиз. Пишгунича устига суриш учун қиём тайёрлаймиз. Бир пиёла шакарга 2 пиёла сув солиб қайнатамиз. Пишиб чиққан юмшоққина булочкаларни қиёмга ботириб тарелкаларга терамиз. ЁҚИМЛИ ИШТАҲА. олила олила уялмела.


ЎЗИНГИЗ ИСТАГАНДАН ҲАМ БАХТЛИРОҚ БЎЛИНГ!
 
FaxriddinСана: Душанба, 26-Мар-2012, 22:53 | Изох # 209
Иштирокчи
Гурух: VIP
Изохлар: 221
Тақдирланишлар: 1
Хурмат даражаси: 2290
Холати: Хозир йўқ
O'zbek milliy taomi "sumalak"ni retseptini biladiganla bormi? Shakar solinadimi yoki yo'qmi, manga shu judayam zarur. Iltimos, biladiganla bo'sa ma'lumot bersela.
Silaga oldindan rahmat, qo'li shirin , pazanda opa singiljonla!




Болани ўзи ширин, ўзидан сўзи ширин...
 
FC_PAXTAKORСана: Сешанба, 27-Мар-2012, 01:55 | Изох # 210
Sayyod.com мухлиси
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 528
Тақдирланишлар: 2
Хурмат даражаси: 1233
Холати: Хозир йўқ
Sumalakga shakar solinmaydi menimcha

Omad
 
HushroyСана: Сешанба, 27-Мар-2012, 02:17 | Изох # 211
Рўйхатда
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 48
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 951
Холати: Хозир йўқ
Фахриддин, сумалакка шакар хам, канд хам, новвот хам солинмайди!)
 
bek88Сана: Сешанба, 27-Мар-2012, 09:06 | Изох # 212
Сайт ашаддий мухлиси
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 1565
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 649
Холати: Хозир йўқ
qo'lariz dard ko'rmasin forumdoshlar, sizlardan shirin taomlarni kutib qolaman.

Sayyod.com hayotim bir bo'lagi.
 
YoJiKСана: Сешанба, 27-Мар-2012, 11:57 | Изох # 213
Рўйхатда
Гурух: VIP
Изохлар: 20
Тақдирланишлар: 2
Хурмат даражаси: 1189
Холати: Хозир йўқ
Бугун жиянларим учун крокет килиб бердим.
6 та картошка
100 гр кийма
1 та пиёз
сыр (шарт эмас)
туз, мурч
ун
1та тухум
нон крошкаси

Картошкалани кайнатиб, совутиб оламиз ва пюре холатига келтирамиз. Сковородкага (чукурро) озрок ёг солиб пиёз ва киймани ковуриб оламиз. Ковурилган масалликни пюрега солиб аралаштириб оламиз. Тайёр масалигдан тухумдек булакларга болиб уртасига пишлок ( хохловчилар сосиска, грибы солиши мумкин) солиб котлет шаклига келтириб оламиз. тайёр шаклларни биринчи унга, кеин тухум аралашмасига охирида нон крошкасига ботириб оламиз 170 градусда исиб турган ёгга солиб кизартириб ковуриб оламиз))
Ёкимли иштаха!


В мире много всего вредного...вот Я, например!
 
LoadingСана: Сешанба, 27-Мар-2012, 18:55 | Изох # 214
Рўйхатда
Гурух: ЗАПРЕТДА!
Тақдирланишлар: 6
Хурмат даражаси: 0
Холати: Хозир йўқ
Voy yuragim!

Faqat 3 ta shart!
 
NOZIСана: Сешанба, 27-Мар-2012, 20:15 | Изох # 215
Сайтимиз қадрли мухлиси
Гурух: ИЗОХЛАР МОДЕРАТОРИ!
Изохлар: 2808
Тақдирланишлар: 3
Хурмат даражаси: 1157
Холати: Хозир йўқ
Зраза хам шунга ухшаш тайёрланади. Факат картошкани жуда эзилтирмасдан кайнатиб олинади, кайнатилган суви озгина колдириб колгани тукиб ташланади. Курукрок пюре киламиз.
Орасига солиш учун киймани ковуриб оламиз. Кафтимизни ёглаб кошикда 1 ош кошикдан сал купрок пюрени кафтимизга ёйиб соламиз, орасига озгина киймадан солиб, пюре билан ураймиз. Зразалар шакли тепаси ва пасти текис, узи думалок булиши керак. Товада ёгни киздириб, зразаларни ковуриб оламиз. ёнига бирон бир салат билан дастурхонга тортиш мумкин. Ёкимли иштаха

Добавлено (27-Мар-2012, 19:15)
---------------------------------------------
Зраза хам шунга ухшаш тайёрланади. Факат картошкани жуда эзилтирмасдан кайнатиб олинади, кайнатилган суви озгина колдириб колгани тукиб ташланади. Курукрок пюре киламиз.
Орасига солиш учун киймани ковуриб оламиз. Кафтимизни ёглаб кошикда 1 ош кошикдан сал купрок пюрени кафтимизга ёйиб соламиз, орасига озгина киймадан солиб, пюре билан ураймиз. Зразалар шакли тепаси ва пасти текис, узи думалок булиши керак. Товада ёгни киздириб, зразаларни ковуриб оламиз. ёнига бирон бир салат билан дастурхонга тортиш мумкин. Ёкимли иштаха


 
SmartDentСана: Пайшанба, 29-Мар-2012, 22:28 | Изох # 216
Энг қадрли форумдош!
Гурух: VIP
Изохлар: 211
Тақдирланишлар: 4
Хурмат даражаси: 1093
Холати: Хозир йўқ
Agar varrak shouga boriw nasib qilsa,BANANCHIK piwirib boraman,yoqsa retseptini yozib qo'yaman)

Если хочешь, чтобы жизнь тебе улыбнулась,сначала сам улыбнись жизни:)
 
BоnuСана: Сешанба, 10-Апр-2012, 23:48 | Изох # 217
Рўйхатда
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 3
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 389
Холати: Хозир йўқ
Пицца ни уйда тайёрлаш учун рецепт кимда боор?

ЎЗИНГИЗ ИСТАГАНДАН ҲАМ БАХТЛИРОҚ БЎЛИНГ!
 
fer_shonСана: Пайшанба, 19-Апр-2012, 11:09 | Изох # 218
Рўйхатда
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 9
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 530
Холати: Хозир йўқ
Оддий пицца

Масаллиқлар:
Ярим кг ун;
20 гр дрожа;
1 стакан илиқ сут;
1 дона тухум;
2 қошиқ маргарин;
2 қошиқ томат;
1 стакан ёғ;
1 стакан қирғичдан ўтказилган пишлоқ;
Етарлича туз.


Тайёрланиши:
1. Ун хамир қориладиган идишга солиниб ўртаси ҳовуз каби очилади. Ичига илиқ сут билан дрожа солиниб атрофидаги ун билан усти ёпилади.
2. Уннинг усти ёрилгач ёғ, туз ва тухум қўшилиб қорилади ва юмшоқ хамир ҳосил қилинади.
3. Сўнг хамир мушт катталигида парчаларга бўлинади. Ҳар бир парча 20 см узунликда ярим см қалинликда доира шаклида очилади.
4. Ёғланган паднисга хамирлар жойлаштирилиб устларига яхшилаб кўпроқ ёғ сурилади ва дам олдирилади.
5. Хамирлар пишгач олдиндан иситилган духовкада 15 дақиқа пиширилади.
6. Духовкадан олинган пицца хамирларининг устига сув аралаштирилган томат сурилиб пишлоқ сепилади.
7. Яна духовкага солиниб пишлоқлар эригунча пиширилади.

Осон пицца

Масаллиқлар:
1 дона нон хамири;
1 стакан пишлоқ (қирғичдан ўтказилган);
Қошиқ томат;
3 дона қалампир;
1 дона помидор;
4 дона сосиска;
Ёғ, туз, мурч, кийик ўти.

Тайёрланиши:
1. Духовкадан олинган нон хамири ёғланган патнисга қўл билан очилиб ёйилади.
2. Томат жуда кам сув билан аралаштирилади. Хамирнинг устига ёғ ва сув аралаштирилган томат суртилади.
3. Помидорлар пўстлари арчилиб майда-майда тўғралади ва хамирнинг устига қўйилади.
4. Сосискалар ва қалампирлар кичик-кичик тўғралиб хамирларнинг устига қўйилади.
5. Устига туз, мурч ва кийик ўти сепилиб, қирғичдан ўтказилган пишлоқ сепилади.
6. Олдиндан иситилган духовкада 20-25 дақиқа қурутиб юбормасдан пиширилади. Бўлакларга бўлиниб дастурхонга тортилади.
 
LoadingСана: Пайшанба, 19-Апр-2012, 11:10 | Изох # 219
Рўйхатда
Гурух: ЗАПРЕТДА!
Тақдирланишлар: 6
Хурмат даражаси: 0
Холати: Хозир йўқ
Raxmat!

Faqat 3 ta shart!
 
HushroyСана: Пайшанба, 19-Апр-2012, 16:13 | Изох # 220
Рўйхатда
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 48
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 951
Холати: Хозир йўқ
коттакон рахмат, Феруза бону! Барака топинг. Буни албатта уйдагиларимчун пишириб беришим шарт!)
 
fer_shonСана: Пайшанба, 19-Апр-2012, 16:26 | Изох # 221
Рўйхатда
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 9
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 530
Холати: Хозир йўқ
aha osh bo'lsin!!! Opaginam siz uchun buni to'liq varianti ya'ni "Pazanda kelinchak" nomli kitobchani yuboraman!!! :)))
 
HushroyСана: Шанба, 19-Май-2012, 16:18 | Изох # 222
Рўйхатда
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 48
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 951
Холати: Хозир йўқ
Вой сингилжоним, роса хурсанд буламан. РАХМАТ))

Добавлено (19-Май-2012, 15:18)
---------------------------------------------
МЕВАЛИ ГАЛЕТЛАР
Галет (galette) сузи фаранцуз ошхонасида таги айлана шаклидаги хамир ва усти ширали ёки ширасиз кайладан иборат, япалок пиширикларга нисбатан ишлатилади. Ширали галетларга турли хил мевалар ва мурабболар солинади. Ширасиз галетларга купинча пишлок, гушт, тухум, балик ёки сабзавотлар кушилади. Галетларни уй шароитида тезда ва осонгина тайёрлашингиз мумкин. Узингизга ёккан ширали ёки ширасиз кайлалар солиб, ажойиб таъмалар яратсангиз булади.
КЕРАКЛИ МАСАЛЛИКЛАР:
7 та майда ёки 1 та катта галетга:
Хамир учун:
250гр ун,
125гр муздек сариёг ёки маргарин,
1/3 чойкошик туз,
2 ошкошик шакар,
1 ошкошик олма сиркаси,
4-5 ошкошик муздек сув.
Мевали кайла учун:
5-6 та катта шафтоли,
2 ошкошик шакар,
1 ошкошик долчин (корица)
2 ошкошик печенье урвоги,
2 ошкошик крахмал.
ТАЙЁРЛАНИШИ:
1. Эланган унни туз ва шакар билан аралаштирамиз ва сариёгни кушамиз.
2. Масалликларни кулда ёки ошхона комбайми ёрдамида яхшилаб аралаштириб, урвок холига келтирамиз.
3. Урвокка сирка ва сувни бир кошикдан солиб, хамир корамиз.
4. Хамирни целофанга ураб, совутгичга куямиз.
5. Меваларни тайёрлашни бошлаймиз. Бунинч учун мевани узингиз истаган катталикда туграб оласиз.
6. Мевага шакар, долчин, крахмал ва печенье урвогини солиб, енгил аралаштирамиз.
7. Хамирдан 7 та зувалача ясаб, диаметри 15 см катталикда ёйиб чикамиз.
8. Хамир устига печенье урвогини сепамиз.
9. Устига меваларни соламиз.
10. Сунг, масаллик устига хамирни 1 см кайириб, четларини тугиб чикамиз.
11. 200¤С даражагача киздирилган газ печида усти енгил кизаргунга кадар пиширамиз. Бу тахминан 15-20 дакика вактни олади.
Таом тайёр.
Ёкимли иштаха!

 
LoadingСана: Душанба, 21-Май-2012, 00:23 | Изох # 223
Рўйхатда
Гурух: ЗАПРЕТДА!
Тақдирланишлар: 6
Хурмат даражаси: 0
Холати: Хозир йўқ
Ovsinimni yo'g'ey Hushroyni tani-toni sog' bo'lsin!

Bugun silarga oshpazlik qonunlariga zid keladigan ritseptni beraman!

Demak tayyor bo'rshni(karam sho'rvani) quyuq qilib kosaga suzib olamiz.

Tavaga yog' solib bir dona pamildorini maydalab solib qovuramiz. (pamildorini po'stini artish kerak) ustidan achiq ketchup yoki achiq biror nima solasiz! Azgina mirch, tabga ko'ra tuz, birozdan so'ng kukatlardan to'rg'ab qovurishda davom etamiz! ( iy nima qildiz dollarni emas ?! ) ana endi boyagi quyuq bo'rshni tayyor qaylani ustiga solamiz. Ikkita ovqat rangi birlashgach bir dona tuxumni chaqvorasiz!

Yoqimli ishtaxa!

Voy dod! Ha gazni o'chiring tavadagi ovqatni tarelkaga suzing. Non kesasmi? Ushatasmi vijdonizga xavola. Ey bo'ldi ovqtim so'vib qoladi.

Man yemagamman munaqa mixvaytarni!


Faqat 3 ta shart!
 
milawkaСана: Душанба, 21-Май-2012, 12:56 | Изох # 224
Рўйхатда
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 6
Тақдирланишлар: 0
Хурмат даражаси: 351
Холати: Хозир йўқ
Go 'shtli pirog
Bugun silarga ajoyib go 'shtli pirogimning sirini ochaman
1 kosa qatiqni aralawtirib unga 2 chumich (oshxona chumichi) da usimlik yog 'i quyamiz aralawtirib unga 1 choy qoshiq tuz solamiz.. suyuqlikni ustiga 1 piyola un sepib urtasiga 1 choy qoshiq istemol sodasi solamiz sung yawwilab aralawtiramiz .. k.n yana un solamiz. Eslatib utamanki xamir qulga yopiwiwi kerak qattiq bulmasligi wart .. unga biroz tinim berib

8 ta kartoshka
350 450 gmm go 'sht
4 ta piyoz
2 qoshiq tuz
2 qoshiq ziravorlar aralawmasi
dan tayyorlangan qiymani 2 sm qalinlikda yoyilgan xamir ustiga yoyamiz ( xamir judayam yumshoq bulgani sababli teshikchalar hosil bulishi mumkin ularni bartaraf etib qiymani ustini xamir bn yopamiz) va pishmagan piroggi ustiga tuximmi sarig 'ini surtib zira sepamiz
gaz pechiga quyamiz tug 'risi xanmani duxofkasi xar xil bulgani sabab aniq qancha vaqtda pishishini aytolmayman xullas qarab turasiz 40 min.ga qolmay mazali yumshoq pirog tayyor smile
Yoqimli ishtaxa!!
 
FC_PAXTAKORСана: Душанба, 21-Май-2012, 13:01 | Изох # 225
Sayyod.com мухлиси
Гурух: Форум аъзоси
Изохлар: 528
Тақдирланишлар: 2
Хурмат даражаси: 1233
Холати: Хозир йўқ
Rahmat. Yeganday bo'ldim smile

Omad
 
Форумистон » Умумий » Бошқа мавзулар » Retsept almashamiz (Pazanda qizlarimiz bormi?)
Поиск: